Sanitair Monitor Platform 2019

USP Marketing Consultancy voert al een aantal jaar het Sanitair Monitor onderzoek uit, waarbij consumenten worden bevraagt over hun complete badkamer aankoop en alle losse producten die gekocht kunnen worden. Naar aanleiding van vragen uit de sector heeft USP sinds 2018 het Sanitair Marketing Platform opgericht. Hierbinnen worden strategische marketingvraagstukken behandeld en kan een relatienetwerk worden opgebouwd om het eigen marketingbeleid te benchmarken en ervaringen te delen. Het platform voor de sanitair marketeer, met cijfers uit de sanitair markt, netwerk bijeenkomsten en het delen van uw visie met sectorgenoten.

Wat houdt dit concreet in?

Rapport

In de Sanitair Monitor wordt elk halfjaar de volledige sanitair markt in kaart gebracht. USP Marketing Consultancy biedt hiermee inzichten in het aantal badkamers dat wordt verkocht, in de gebruikte aankoopkanalen en in de marktaandelen. Ook geeft de Sanitair Monitor inzicht in de prijzen die door de consumenten worden betaald en specifieke informatie op productniveau van 13 categorieën, zoals baden, douches, kranen, toiletten, verlichting en tegels.

Groepsdiscussie

USP organiseert 1x per jaar een groepsdiscussie met consumenten om de vragen die u heeft voor te kunnen leggen aan uw (potentiële) klanten.

Presentatie

USP zal een presentatie voor het MT van uw organisatie geven over de bevindingen die voort zijn gekomen uit het halfjaarlijkse onderzoek.

Kennissessie

Eén keer per jaar organiseert USP een kennissessie voor de leden van het platform. Hierbij worden marktcijfers gepresenteerd en wordt een expert-spreker uitgenodigd om u over een bepaald thema meer informatie te verschaffen.

Binnen het SMP biedt USP drie pakketten aan:

SMP Full Member - €6.500

Wanneer u Full Member van het platform wordt, ontvangt u twee keer per jaar een compleet rapport met onder andere de marktomvang, het aantal aankopen, het type en merk producten en de aankoopkanalen voor u inzichtelijk gemaakt. Tevens organiseert USP een groepsdiscussie met consumenten, krijgt u een presentatie bij u op locatie en bent u van harte welkom bij een kennissessie over een onderwerp waar u dagelijks mee te maken heeft.

SMP Network Member - €4.500

Wanneer u Network Member van het platform wordt, ontvangt u 1 keer per jaar volledige versie van het rapport. Tevens bent u uitgenodigd bij de groepsdiscussie met consumenten en de kennissessie.

SMP Report Member - €2.750

Wanneer u Report Member van het platform wordt, ontvangt u 1 keer per jaar volledige versie van het rapport. Tegen een meerprijs kunt u tevens deelnemen aan een netwerkevenement.

De sessies die in 2019 zullen plaatsvinden zijn de volgende:

Sessie 1: 19 maart 2019 Kennissessie

De sessie zal worden begonnen met een rapportagebespreking van een uur, waarbij alleen de leden van het platform zullen worden uitgenodigd. Na dit uur zullen ook niet-leden aanschuiven voor een presentatie/training van een expertspreker. Er is voor deze constructie gekozen om zo de mogelijkheid tot netwerken te vergroten en nieuwe leden aan het platform toe te kunnen voegen.  Het onderwerp van de kennissessie zal “branding” zijn, waarbij de noodzaak, trends en uitdagingen voor de sanitairsector zullen worden besproken.

Sessie 2: 12 september 2019 Groepsdiscussie

Vragen die hierbij de revue kunnen passeren zijn bijvoorbeeld: Hoe is nu de Customer Journey van online kopers van complete badkamers? Hoe bepaalt iemand waar hij een badkamer koopt? Wat zijn barrières voor mensen om een badkamer of onderdelen te kopen?

<p>Wilt u meer weten?<br>Neem contact op met Geert-Jan Ariës</p>

Wilt u meer weten?
Neem contact op met Geert-Jan Ariës
of Reinier Zuydgeest

aries@usp-mc.nl
+31 6 34 98 06 36LinkedIn

zuydgeest@usp-mc.nl
+31 6 26 93 61 09LinkedIn

<p>Meer weten?<br>Neem contact op met Reinier Zuydgeest</p>

Wilt u meer weten?
Neem contact op met Geert-Jan Ariës

aries@usp-mc.nl
+31 6 34 98 06 36LinkedIn

<p>Wilt u meer weten?<br>Neem contact op met Geert-Jan Ariës</p>

Meer weten?
Neem contact op met Reinier Zuydgeest

zuydgeest@usp-mc.nl
+31 6 26 93 61 09LinkedIn

<p>Meer weten?<br>Neem contact op met Reinier Zuydgeest</p>
Terug naar overzicht