Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Aedes Benchmark 2015: validatie en quickscan huurdersoordeel Aedes-benchmark beschikbaar

Aedes is met corporaties, PwC, KWH en USP de tweede editie van de Aedes-benchmark aan het inrichten. Om data goed vergelijkbaar te maken, dienen corporaties ook dit jaar weer extra gegevens aan te leveren voor de prestatievelden die vorig jaar ook onderdeel van de Aedes-benchmark waren. In dit artikel is meer informatie te vinden over het onderdeel Kwaliteit en de stappen die gevolgd worden in het verwerken van het huurdersonderzoek.

Huurdersoordeel

Voor het onderwerp huurdersoordeel werkt Aedes samen met USP en het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH). Corporaties die hun huurderstevredenheid al door deze bureaus laten onderzoeken, hoeven verder niets te doen. Corporaties die zelf hun huurderstevredenheid onderzoeken of hiervoor een ander bureau dan USP en KWH inschakelen, kunnen deze data tot september laten valideren. Corporaties die hun huurderstevredenheid nog niet onderzoeken, kunnen tot september kosteloos gebruikmaken van de quickscan die Aedes aanbiedt en USP uitvoert.

Goedkeuring huurdersonderzoek

Corporaties die geen lid zijn van USP of KWH, kunnen in dit document lezen welke stappen ze dienen te volgen om gegevens uit eigen of extern huurdersonderzoek goedgekeurd te krijgen voor de Aedes-benchmark. Er wordt onderscheid gemaakt tussen eigen huurdersonderzoek of extern huurdersonderzoek. In deze documenten is te lezen aan welke criteria gegevens uit eigen huurdersonderzoek of extern huurdersonderzoek dienen te voldoen om te kunnen gebruiken voor de Aedes-benchmark. Alle indicatoren en hoe straks de score van het onderdeel kwaliteit wordt berekend, vindt u hier.

Voor meer informatie over de Aedes Benchmark of het uit laten voor voeren van een quickscan, kunt u contact opnemen met: USP Marketing Consultancy, Business Unit Corporaties Karima Chafia Telefoon: 010-2066900 E-mail: k.chafia@usp-mc.nl

Discussieer mee op de LinkedIn-group 'Corporatie & Beleid'

Volg 'USP voor Corporaties' op Twitter