Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Aedes Quick Scan 2017: Meld u zich nu nog snel en makkelijk aan!

De voorbereidingen voor de Aedes Benchmark zijn inmiddels in volle gang. Diverse corporaties hebben zich al aangemeld voor de Quick Scan bij USP. Dit jaar vinden er twee metingen plaats. Let op: Om te kunnen voldoen aan de voorwaarden van Aedes, is het belangrijk dat de eerste meting start in maart. Wilt u ook deelnemen...

De voorbereidingen voor de Aedes Benchmark zijn inmiddels in volle gang. Diverse corporaties hebben zich al aangemeld voor de Quick Scan bij USP. Dit jaar vinden er twee metingen plaats. Let op: Om te kunnen voldoen aan de voorwaarden van Aedes, is het belangrijk dat de eerste meting start in maart. Wilt u ook deelnemen aan de Aedes Benchmark? Meld u zich dan nu nog snel aan!

Vanaf € 995,- bent u ervan verzekerd dat uw huurdersoordelen professioneel worden verzameld en verwerkt, zonder dat u er zelf veel omkijken naar heeft!

Snel een offerte aanvragen: Mail uw naam en telefoonnummer naar sjollema@usp-mc.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om het een en ander af te stemmen!

Als mede-grondlegger van de Aedes Benchmark en met het doormeten van de huurdersoordelen van ruim 60 corporaties voor de Aedes Benchmark in 2016, is USP hét bureau om u in 2017 geheel te ontzorgen wat betreft de Aedes Benchmark – Bouwsteen Kwaliteit 2017 (Quick Scan).


Inhoud van dit artikel
• Wat wordt er gemeten?
• Opzet van het onderzoek
• Aanleveren bestanden
• Veldwerkmethodiek
• Offerte aanvragen

Wat wordt er gemeten?

Het prestatieveld Huurdersoordeel is ook dit jaar weer opgebouwd uit drie elementen:
1. Nieuwe huurders
2. Vertrokken huurders
3. Reparatieverzoeken

Daarnaast zijn er dit jaar twee extra modules waar u voor kunt kiezen:
1. Planmatig onderhoud
2. Kwaliteit van de woning (t.b.v. prestatieveld Onderhoud & Verbetering)*

Let op: Beide optionele modules tellen niet mee voor het bepalen van de A,B of C status op het prestatieveld ‘Huurdersoordeel’.

Uiteraard kunt u ook voor één of twee processen deelnemen aan de Quick Scan, bijvoorbeeld wanneer u reeds voor reparatieverzoeken een klantmeting hebt lopen, maar voor nieuwe huurders en vertrokken huurders niet.

Opzet onderzoek (nieuwe huurders, vertrokken huurders en reparatieverzoeken)

We ondervragen voor de Aedes Benchmark 2017 huurders die in de periode december 2016 tot en met mei 2017 de belangrijkste klantprocessen hebben doorlopen. Als gevolg van nieuwe regelgeving vanuit Aedes geldt dit jaar
• Een minimale onderzoeksperiode van 6 maanden (periode waarin de huurder het proces heeft doorlopen);
• Huurders mogen maximaal drie maanden na het proces bevraagd worden.

Dit betekent dat er minimaal twee meetperioden zijn. USP verwacht dat deze twee meetperioden verdeeld over zes maanden voldoende zijn om te voldoen aan de eisen die Aedes stelt aan de steekproefgrootten.

Aanleveren bestanden

Afhankelijk van uw keuze met betrekking tot de extra modules hebben we minimaal 3 en maximaal 5 bestanden van uw nodig:
1. Nieuwe huurders
2. Vertrokken huurders
3. Reparatieverzoeken
4. Optionele module 1: Planmatig onderhoud
5. Optionele module 2: Kwaliteit over de woning (t.b.v. prestatieveld Onderhoud & Verbetering)

De meting zal tweemaal plaatsvinden. Dit betekent dat wij aan het begin van beide meetperioden de bestanden van u nodig hebben. De eerste meetperiode (over de maanden december t/m februari) vindt plaats in maart en de tweede meetperiode in juni (over de maanden maart t/m mei).

Veldwerkmethodiek

1. Voor de metingen geldt dat wij in eerste instantie alleen de huurders benaderen van wie een e-mailadres bekend is. Hiermee houden wij het onderzoek zo goedkoop mogelijk voor u. Zij zullen per e-mail een uitnodiging en een reminder ontvangen voor het onderzoek.
2. Vervolgens start het telefonisch veldwerk indien de benodigde steekproefgrootte niet via online enquêtes is behaald. De huurders worden gebeld door enquêteurs van USP in opdracht van uw corporatie.
3. USP levert deze data vervolgens op aan Aedes (uiterlijk augustus).
4. De resultaten van de Aedes-Benchmark zullen vervolgens in november door Aedes worden gepubliceerd via een brancherapportage en een tabel met individuele corporatiescores.

Offerte aanvragen

Wilt u geheel vrijblijvend een offerte ontvangen, mail dan uw naam en telefoonnummer naar Gerwin Sjollema (Sjollema@usp-mc.nl). Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om te bespreken:
1. Welke processen u graag zou willen doormeten
2. Hoe groot de populaties per proces zijn
3. Over hoeveel e-mailadressen u beschikt
Op basis van deze informatie kunnen wij u op korte termijn een vrijblijvende offerte toesturen.

* Aedes wil in 2017 ook het oordeel weten over de kwaliteit van de woningen. Deze informatie wordt gebruikt voor het nieuwe prestatieveld Onderhoud & Verbetering. Het onderzoek ten behoeve van dit nieuwe prestatieveld wordt uitgezet onder een aselecte steekproef getrokken uit uw hele huurdersbestand.