Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

BIM usage amongst European general contractors/builders

Al een aantal jaren houden we het BIM-gebruik onder architecten in de gaten. Als de traditioneel goed vertegenwoordigde beïnvloeders in het bouwproces en vooroplopende gebruikers van digitalisering in de bouw, zijn architecten uitstekende indicatoren voor ontwikkelingen in het BIM-gebruik. Gezien de huidige niveaus van BIM-penetratie wordt het echter steeds interessanter en waardevoller om te zien hoe andere partijen deze ontwikkelingen ervaren, met name grote spelers in het bouwproces, zoals algemene aannemers / bouwers.

De gegevens over ervaringen van aannemers met digitalisering, en met name hun gebruik van BIM, waren vrij beperkt. Daarom hebben we ons in de H1 2019 Contractor Monitor gericht op digitale constructie, om te zien hoe het BIM-gebruik van aannemers overeenkomt met dat van architecten en welke verklaringen kunnen worden gevonden voor verschillen tussen Europese landen, afgezien van de top-down verklaring voor het gebruik van BIM.

Dit H1 2019 rapport van de Europese Contractor Monitor bestrijkt 8 Europese landen en is gebaseerd op 1.325 succesvolle telefonische interviews. Dit rapport behandelt niet alleen het gebruik en de acceptatie van BIM, maar ook andere belangrijke digitale ontwikkelingen bij algemene aannemers.

Meer informatie?


<p>Wilt u meer weten?<br>Neem contact op met Dirk Hoogenboom</p>

Wilt u meer weten?
Neem contact op met Dirk Hoogenboom
of Zeynep Kutsal

hoogenboom@usp-mc.nl
+31 6 52 09 89 24LinkedIn

kutsal@usp-mc.nlLinkedIn

Wilt u meer weten?
Neem contact op met Dirk Hoogenboom

hoogenboom@usp-mc.nl
+31 6 52 09 89 24LinkedIn

<p>Wilt u meer weten?<br>Neem contact op met Dirk Hoogenboom</p>