Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

European Architectural Barometer

De European Architectural Barometer is de langstlopende monitor van USP Marketing Consultancy en is gestart in de crisis van 2009 op een moment dat er veel behoefte was aan marktinformatie en gedegen inzicht in bouwvolumes in de acht belangrijkste bouwindustrieën (UK, FR, GE, PL, SP, IT, NL & BE). Ieder kwartaal voorspelt dit onderzoek de bouwvolumes voor de komende jaren, naast dat een belangrijke trend in de bouw diepgaand wordt onderzocht. De meest recente rapporten vindt u via deze link.

USP’s voorspellingsmodel: altijd inzicht in de meest actuele voorspellingen van het Europese bouwvolume

Fabrikanten bezetten een sleutelpositie in de bouwsector. Om een succesvolle bedrijfsstrategie te vertalen in resultaat is gedegen inzicht in marktinformatie noodzakelijk. Het is daarbij cruciaal om op middellange termijn te weten in welke richting de markt zich begeeft. In de afgelopen tien jaar heeft USP’s voorspellingsmodel een betrouwbaar track record opgebouwd waarbij voorspellingen een hoge mate van nauwkeurigheid bleken te hebben. In vergelijking met overige instituten heeft de voorspelling van USP de afgelopen jaren bewezen zeer dichtbij de gerealiseerde bouwvolumes gelegen zoals gerapporteerd door Eurostat. 

Het voorspellingsmodel is ontworpen door econometristen en is gebaseerd op 16 verschillende indicatoren zoals indexcijfers aangaande verleende vergunningen, vertrouwensindicatoren voor consumenten, industrie en de bouwsector, werkgelegenheid, GDP en omzet- en orderportefeuille ontwikkelingen van architectenbureaus. 

De invloed van architecten op de bouwsector: adoptie van trends in de bouwsector

Architecten staan aan het begin van een bouwproces. Een goedgevulde orderportefeuille betekent voor de sector op termijn meer bouwvolume. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten waar architecten zich mee bezighouden. Wat zijn nu bijvoorbeeld de belangrijkste trends en welke (bouw) materialen winnen bij architecten aan populariteit? Maar ook de rol van de architect nu en in de toekomst is van belang. Wat betekent BIM voor het werk van de architect? Hoe gaan zij om met de toename van prefab als bouwwijze? En via welke soort media zijn zij het beste te bereiken? De trendrapporten van de European Architectural Barometer geven een antwoord op de toekomstige volumes en deze trends die voor u als marketeer in de bouw belangrijk zijn.

Inschrijven nieuwsbrief

Voor de bouwsector hebben wij ook een tweetal nieuwsbrieven waarvoor u zich kunt inschrijven, namelijk de UsPDATE Bouw & de Newsletter Construction. Dat kan via de volgende link: https://www.usp-mc.nl/nl/inzichten/nieuwsbrief/

Beschikbare rapporten

<p>Wilt u meer weten?<br>Neem contact op met Dirk Hoogenboom</p>

Wilt u meer weten?
Neem contact op met Dirk Hoogenboom
of Jeroen de Gruijl

hoogenboom@usp-mc.nl
+31 6 52 09 89 24LinkedIn

degruijl@usp-mc.nl
+31 6 83 97 90 41LinkedIn

<p>Wilt u meer weten?<br>Neem contact op met Jeroen de Gruijl</p>

Wilt u meer weten?
Neem contact op met Dirk Hoogenboom

hoogenboom@usp-mc.nl
+31 6 52 09 89 24LinkedIn

<p>Wilt u meer weten?<br>Neem contact op met Dirk Hoogenboom</p>