Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Labour shortage and its consequences

Een van de belangrijkste trends in de bouw- en installatiemarkt is het tekort aan arbeidskrachten. In sommige landen wordt het een echt probleem voor de productie- en renovatiepercentages van zowel residentiële als niet-residentiële projecten. Dit geldt ook voor een deel van de bouwsector zoals de markt voor elektrische installaties.

Dus waarom is dit een belangrijke trend? Als eerste beïnvloedt het tekort aan arbeidskrachten het aantal projecten dat door de installateurs kan worden uitgevoerd, vooral in Nederland, Duitsland en Polen. Het beperkt het groeipotentieel van de  elektrische installaties in deze markten. In sommige landen verhoogt het tekort aan arbeidskrachten ook de vraag naar prefab oplossingen en plug and play (eenvoudig te installeren producten).

Natuurlijk kan een bedreiging ook een kans zijn. Fabrikanten die installateurs proactief helpen efficiënter te werken of de juiste ondersteuning bieden, kunnen profiteren van deze trend.

Dit is de reden waarom USP Marketing Consultancy het onderwerp arbeidstekort onderzocht in het Q2 2019-rapport van de European Electrical Installation Monitor (een driemaandelijks telefonisch onderzoek onder 950 elektrische installateurs in 7 landen).

Meer informatie?


Een selectie van onze klanten
<p>Wilt u meer weten?<br>Neem contact op met Dirk Hoogenboom</p>

Wilt u meer weten?
Neem contact op met Dirk Hoogenboom
of Maja Markovic

hoogenboom@usp-mc.nl
+31 6 52 09 89 24LinkedIn

m.markovic@usp-mc.nlLinkedIn

Wilt u meer weten?
Neem contact op met Dirk Hoogenboom

hoogenboom@usp-mc.nl
+31 6 52 09 89 24LinkedIn

<p>Wilt u meer weten?<br>Neem contact op met Dirk Hoogenboom</p>