Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Online ordering and buying

De afgelopen jaren is de zeer conservatieve markt voor elektrische installaties en met name de elektrische installateurs zelf langzaam veranderd. Er zijn veel trends die deze markt beïnvloeden, maar de meest zichtbare is het aankoopgedrag van de installateurs. Zoals we in recente rapporten hebben gezien, is de gespecialiseerde groothandel nog steeds zeer dominant. De belangrijkste uitdaging lijkt de directe levering door de fabrikanten te zijn. Toch wordt er snel overgegaan tot online aankopen.

In alle landen waarop dit onderzoek betrekking heeft, bestelt het merendeel van de installateurs online. De meeste online bestellingen gebeuren nog steeds bij de traditionele installatiegroothandel. Dit is belangrijk, omdat er minder installateurs naar de groothandel gaan of dat ze er minder vaak komen. Dit kan de relatie tussen de groothandel en de elektrotechnische installateurs op de lange termijn sterk beïnvloeden. De persoonlijke relatie is een belangrijke factor van het succes van de gespecialiseerde groothandel. Nu het aantal online bestellingen toeneemt (en zal blijven toenemen door een hogere werkdruk en een tekort aan arbeidskrachten) kan deze relatie onder druk komen te staan.

Q4 Rapport European Electrical Installation Monitor

In het volledige rapport behandelen we alle belangrijke onderwerpen met betrekking tot online bestellen en kijken we naar alle aankoopkanalen en productgroepen. In wezen is dit rapport een essentiële bron voor uw e-commerce en algemene kanaalbeheerstrategie. 

Belangrijke kenmerken in dit rapport:

- Het onderzoek is gebaseerd op 950 elektrische installateurs
- Dit rapport geeft inzicht in 7 Europese landen

Interesse?  

Het volledige rapport is nu beschikbaar voor 4.000 euro.

Een selectie van onze klanten
<p>Wilt u meer weten?<br>Neem contact op met Dirk Hoogenboom</p>

Wilt u meer weten?
Neem contact op met Dirk Hoogenboom
of Maja Markovic

hoogenboom@usp-mc.nl
+31 6 52 09 89 24LinkedIn

m.markovic@usp-mc.nlLinkedIn

Wilt u meer weten?
Neem contact op met Dirk Hoogenboom

hoogenboom@usp-mc.nl
+31 6 52 09 89 24LinkedIn

<p>Wilt u meer weten?<br>Neem contact op met Dirk Hoogenboom</p>