Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Purchase channels – Amazon, threats & opportunities

Er zijn verschillende belangrijke ontwikkelingen op de Europese markt voor woningverbetering, maar één van de belangrijkste is duidelijk de verschuivingen in het koopgedrag van en de gebruikte aankoopkanalen door consumenten. Online shoppen is ongetwijfeld één van de belangrijkste verklaringen voor deze verschuiving. Het percentage online aankopen van producten voor woningverbetering is jaar na jaar gestaag gegroeid. Op Europees niveau, op basis van alle productcategorieën samen, steeg het in 2018 tot 8,5%.

Daarom volgen we sinds vele jaren de ontwikkelingen van het gebruik van aankoopkanalen voor woningverbeteringsproducten door consumenten in de European Home Improvement Monitor. Elk jaar richten we ons in de Q2-rapporten op aankoopkanalen en een specifiek onderwerp. Dit jaar ligt de focus op de bedreigingen en kansen die Amazon biedt op de Europese markt voor woningverbetering.

Dit rapport biedt belangrijke informatie over de meerjarige ontwikkelingen van het aankoopgedrag (kanaalgebruik, inclusief online kopen), zowel op algemeen niveau als op productspecifiek niveau in 11 landen. De resultaten zijn gebaseerd op 26.400 interviews met consumenten per jaar.

Meer informatie?


Een selectie van onze klanten
<p>Wilt u meer weten?<br>Neem contact op met Dirk Hoogenboom</p>

Wilt u meer weten?
Neem contact op met Dirk Hoogenboom
of Reinier Zuydgeest

hoogenboom@usp-mc.nl
+31 6 52 09 89 24LinkedIn

zuydgeest@usp-mc.nl
+31 6 26 93 61 09LinkedIn

<p>Meer weten?<br>Neem contact op met Reinier Zuydgeest</p>

Meer weten?
Neem contact op met Reinier Zuydgeest

zuydgeest@usp-mc.nl
+31 6 26 93 61 09LinkedIn

<p>Meer weten?<br>Neem contact op met Reinier Zuydgeest</p>