Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Smart City 2018

Smart City. Voor de een is het een dagelijkse werkelijkheid, voor de ander een ver-van-het-bed-show. En weer een derde zit daar tussenin. Maar hoe “smart” zijn de Nederlandse overheden, adviesbureaus, woningcorporaties nu echt? In hoeverre beïnvloedt technologisering en digitalisering de (gemeentelijke) politiek en de dagelijkse praktijk van beleidsmakers, -uitvoerders en (externe) adviseurs? In hoeverre speelt het bedrijfsleven daarop in? Lopen ze voor of achter? En hoe zit dat bij andere organisaties zoals woningcorporaties? En, minstens zo belangrijk, zijn burgers verder of minder ver in deze ontwikkeling dan bedrijfsleven of overheid? USP Marketing Consultancy heeft in samenwerking met Future City Foundation en ROm/Stadszaken.nl onderzoek gedaan naar deze ontwikkeling.

Over het rapport:

  • Het rapport geeft u inzicht in de mening van de professionals en de particulieren ten opzichte van Smart Cities. De verschillen tussen én binnen de doelgroepen staan hierbij centraal.
  • Onder professionals is de vragenlijst uitgezet onder gemeenten, corporaties, ontwikkelaars, adviseurs en overige overheden. In totaal hebben 215 professionals deelgenomen aan het onderzoek.
  • De vragenlijst is ook uitgezet onder 1000 consumenten (de steekproef is representatief voor de Nederlandse bevolking).
  • De vakwereld is benaderd via de relaties van Future City Foundation, ROm/Stadszaken.nl en USP Marketing Consultancy.
  • Laat hieronder uw gegevens achter en wij mailen u kosteloos het rapport.

Wilt u meer weten?
Neem contact op met Gerwin Sjollema

sjollema@usp-mc.nl
+31 (0) 6 26936149LinkedIn

<p>Wilt u meer weten?<br>Neem contact op met Gerwin Sjollema</p>