Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Sustainability in the living environment

Iedereen heeft zijn eigen ideeën bij duurzaamheid en bij ons onderzoek naar de beweegredenen, acties en verwachtingen voor de eigen leefomgeving zijn er ruim duizend Nederlanders ondervraagd om hier meer inzicht in te krijgen. Het valt op dat verschillende groepen mensen anders naar duurzaamheid kijken. De grootste verschillen in opvattingen zijn te vinden tussen de generaties. En we verklappen alvast één ding: het zijn niet de millenials maar de babyboomers die het meeste aandacht voor duurzaamheid lijken te hebben.

Iedere generatie verduurzaamt op zijn eigen manier en heeft eigen beweegredenen. Millenials en babyboomers  kijken behoorlijk verschillend naar duurzaamheid. Millenials zijn pragmatisch en doelgericht terwijl de babyboomers meer idealistisch zijn. Het feit dat babyboomers meer geld hebben om te besteden is hier niet het enige argument.

In de Urban Insights Monitor is er onderzoek gedaan onder de volgende groepen:

  • Huurders sociale huurwoning
  • Huurders vrije sector woning
  • Eigenaren koopwoning

In totaal zijn er meer dan duizend mensen ondervraagd. Het rapport bevat veel informatie over de kennis, verwachtingen en acties van Nederlanders op het gebied van het verduurzamen van de eigen woning en de woonomgeving.

Wilt u meer weten?
Neem contact op met Gerwin Sjollema

sjollema@usp-mc.nl
+31 (0) 6 26936149LinkedIn

<p>Wilt u meer weten?<br>Neem contact op met Gerwin Sjollema</p>