Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

VastgoedMonitor Nederland

Corona heeft een grote impact op de economie en de bouw & vastgoedsector. Samen met Vakmedianet zijn we in maart 2020 een bouw- en vastgoedbrede monitor gestart. Deze maandelijkse Bouw- en VastgoedMonitor geeft een beeld hoe het bij alle partijen uit de bouwkolom gaat. We meten omzetontwikkeling, de omzetverwachting, maatregelen en de consequentie op de strategie. 

Maandelijks inzicht in de marktsituatie in de bouw en vastgoed sector

Door corona verandert de marktsituatie snel. Uit het Bouwpanel van USP en het lezersbestand van Vastgoedmarkt, Cobouw, de Architect, Installatie Journaal en Gawalo bevragen we maandelijks ca. 1.400 organisaties uit de bouwkolom (ontwikkelaars, beleggers, overheden, corporaties, adviseurs, bouwkundige architecten, interieur architecten, aannemers B&U, aannemers GWW, W- en E-installatiebedrijven en afbouwbedrijven) over de omzetontwikkeling & -verwachting, de maatregelen die men neemt en de consequentie van de marktsituatie op de strategie. 

Er is momenteel vanuit veel hoeken informatie beschikbaar, maar niet frequent, te laat of slechts gericht op een enkele marktpartij. Omdat de bouw- en vastgoedketen uit veel partijen bestaat en sommige partijen eerder dan wel later geraakt worden, is het naar onze mening verstandig e.e.a. vanuit de hele kolom te onderzoeken. Verder kunnen we door maandelijks te meten inspelen op de actualiteit (bijv. wat doet men met de aanstaande bouwvak).

Waarom dit rapport bestellen?

In deze onzekere tijd is het hebben van complete en actuele marktinformatie een vereiste. Hoe gaat het in de keten, verslechtert de markt, zijn er al lichtpuntjes te ontdekken? 

Met de Vastgoedmonitor weet u hoe het met de markt (uw klanten en vergelijkbare bedrijven) gaat. U kunt het eerste rapport (Maart 2020) gratis bekijken. Wilt u de laatste editie van het rapport ontvangen dan betaalt u € 250. 

We hebben besloten om het onderzoek met een jaar te verlengen. Een jaarabonnement, waarbij u alle edities van september 2020 t/m augustus 2021 ontvangt kost € 1.800.

Beschikbare rapporten

Wilt u meer weten?
Neem contact op met Gerwin Sjollema

sjollema@usp-mc.nl
+31 (0) 6 26936149LinkedIn

<p>Wilt u meer weten?<br>Neem contact op met Gerwin Sjollema</p>