Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

COVID-19 impact op de Europese tuin en landschap markt

De Europese tuin- en landschapsmarkt werd zwaar getroffen door het virus, aangezien COVID-19 op ongekende wijze de detailhandel beïnvloedde. In veel Europese landen moesten tuincentra en doe-het-zelfzaken hun deuren sluiten, waardoor het voor consumenten moeilijker werd om hun tuinproducten te kopen. Dit was vooral frustrerend voor retailers omdat ze tijdens de piekmaanden van het jaar, maart en april moesten sluiten en omdat ze wisten dat de meeste van hun potentiële klanten thuis waren met weinig werk te doen.

De impact van COVID-19 op de Europese tuinmarkt is te zien als we kijken naar de penetratie van mensen die onderhoud uitvoeren en renovatiewerkzaamheden in hun tuin vervangen. Op basis van USP multi-client onderzoeken onder consumenten is duidelijk te zien dat in februari minder mensen dan normaal in hun tuin werkten en dus producten voor de tuin kochten. Dit komt doordat winkels gesloten zijn, maar ook uit angst om naar de winkel te gaan om de producten te kopen die ze nodig hebben.

In sommige landen hoefden de tuincentra niet te sluiten (Zweden) of relatief vroeg open te gaan (Nederland). Dit leidde er direct toe dat meer mensen in hun tuin werkten en de producten voor de klus kochten dan normaal het geval zou zijn. Het mooie weer en de wens van consumenten om het thuis gezellig te maken, zolang ze daar maar moeten zitten, hebben dit gecreëerd.

Penetration of consumers doing maintenance, reparation or renovation jobs in the garden

Nu, in juli 2020, gaan we meer richting de normale penetratie, omdat veel consumenten hun (vertraagde) onderhouds-, reparatie- of vervangingswerkzaamheden in de tuin hebben gedaan. Er wordt echter niet verwacht dat mensen de komende maanden minder tuinarbeid zullen doen, wat betekent dat de Europese tuinmarkt hoogstwaarschijnlijk een positief resultaat zal melden.

USP European Garden Trend Monitor

USP heeft uitgebreide ervaring met het uitvoeren van kwantitatief onderzoek in de Europese tuinmarkt en biedt nu haar expertise aan om een Europese multiclient-studie te creëren om u gedetailleerde marktinformatie en inzichten in trendontwikkelingen te bieden. De European Garden Trend Monitor omvat dertien Europese markten, waar we uw eindklant zullen interviewen om u te voorzien van op feiten gebaseerde informatie over tuinkenmerken, uw branding en actuele trends in de markt, zoals smart garden, sustainable garden, city gardening, en outdoor living. Geïnteresseerd? Neem gerust contact met mij op!