Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

De meerwaarde van een flexibel kantoor om de hoek

Zoals in mijn vorige blog te lezen was, woon ik met veel plezier in het centrum van Rotterdam. Het is niet alleen een fijne plek om te wonen, maar ook een fijne plek om mijn werkdag vandaan te beginnen. De meeste tijd werk ik vanuit het kantoor van USP maar ik ben blij met alle…

Zoals in mijn vorige blog te lezen was, woon ik met veel plezier in het centrum van Rotterdam. Het is niet alleen een fijne plek om te wonen, maar ook een fijne plek om mijn werkdag vandaan te beginnen. De meeste tijd werk ik vanuit het kantoor van USP maar ik ben blij met alle andere opties die ik hier om de hoek heb zitten.

Voor inspiratie en innovaties ga ik graag naar het Groothandelsgebouw. Ik ben er van overtuigd dat innovatie en ondernemerschap een belangrijke rol spelen in het verbeteren van de wereld. Het Cambridge Innovation Center Rotterdam gevestigd in het Groothandelsgebouw naast het Centraal Station vind ik hier een mooi voorbeeld van. Zij bieden een nieuw kantoorconcept waarbij het bieden van kantoorruimte slechts een klein onderdeel is van het totale concept. Zij richten zich op het bieden van een sociale infrastructuur voor innovatie en investeren hier dan ook veel in. Hiermee zijn zij meer van toegevoegde waarde voor de stad Rotterdam en haar huurders. Als ik de wekelijkse bijeenkomsten van het Venture Café op donderdagnamiddag bezoek, ga ik er altijd met veel inspiratie en kaartjes vandaan. Het is een flexibele werkplek, ook als je er niet werkt.

Ook andere vormen van flexibele kantoren worden steeds populairder. Zo zijn er steeds meer co-working spaces zonder veel extra benefits zoals Het Nieuwe Kantoor en Spaces, gratis werkplekken met betaalde vergaderruimtes zoals Seats2Meet beschikbaar voor flexibel gebruik. Ook zijn er locaties zoals De Bouwcampus waarbij werkplekken beschikbaar zijn voor mensen die op bezoek zijn bij dit kennisplatform of één van de andere kennisinstellingen op het Science Park TU Delft.

In de avonduren en heel af en toe in het weekend zit ik samen met mijn vrouw aan de keukentafel te werken aan een blog of een offerte. Ik kan ook altijd aanschuiven bij een lege werkplek bij één van de zzp’ers in mijn vriendenkring. En als het thuis te druk is, kan ik ook altijd geconcentreerd werken in het café om de hoek. Dit kenmerkt wel de huidige tijd. Je kan als kenniswerker je werk op heel veel verschillende plekken doen. Dit verandert de manier waarop het businessmodel van kantoren werkt. Ik ga graag in gesprek over het onderzoeken van hoe de Nederlandse woningbouw en vastgoedsector verandert en hoe we hier met data-driven en fact-based adviezen bij kunnen helpen. Ik wil zo graag helpen om een nog mooier Nederland te realiseren. Dat kan gewoon op het kantoor bij USP maar ik kom ook graag bij u op kantoor langs of we spreken af op een andere inspirerende plek.