Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Discussieer mee: Welke coalitie is het beste voor de woningmarkt?

Verkiezingsprogramma’s 2017-2021 wonen en sociale huur Duurzaamheid is een belangrijk thema in vrijwel alle verkiezingsprogramma’s voor wat betreft de Nederlandse woningvoorraad. De invulling loopt uiteen van extra geld voor woningeigenaren voor energiebesparing en isolatie (VVD) tot een verbod op verwarming via fossiele brandstof in nieuwbouw in 2018 (D66). Ook het hanteren van de woonquote in...

Verkiezingsprogramma’s 2017-2021 wonen en sociale huur

Duurzaamheid is een belangrijk thema in vrijwel alle verkiezingsprogramma’s voor wat betreft de Nederlandse woningvoorraad. De invulling loopt uiteen van extra geld voor woningeigenaren voor energiebesparing en isolatie (VVD) tot een verbod op verwarming via fossiele brandstof in nieuwbouw in 2018 (D66). Ook het hanteren van de woonquote in plaats van de huurquote komt in diverse programma’s terug ( PvdA, D66).

Waar diverse partijen zeggen de verhuurdersheffing te willen afschaffen, zeggen GroenLinks en SP deze om te willen zetten naar een investeringsplicht in nieuwbouw, verduurzaming en betaalbare huren. De taakomschrijving van corporaties komt ook aan bod. Een aantal politieke partijen zeggen dat corporaties weer meer mogelijkheden moeten krijgen voor wat betreft investeringen in bijvoorbeeld leefbaarheid (SP, CDA, D66, CU) extra inzet voor speciale doelgroepen (50plus, DENK) etc.

Maar welke maatregelen zijn noodzakelijk voor de woningmarkt op dit moment? En welke coalitie zou voor de woningmarkt dan het beste zijn? Wij horen graag uw mening! Discussier met ons mee via linkedin (link naar groep Corporatie & Beleid)

Download hier het overzicht (schema in PDF) dat Aedes maakte van de plannen voor wonen en sociale huur per partij.