Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

E-installateurs volgen liever training in de winter

Het volgen van training is een efficiënte manier voor installateurs om bij te blijven bij productontwikkelingen, trends, en wet- en regelgeving. Zoals we in voorgaande artikelen hebben gezien volgen Europese e-installateurs zelfs zo graag trainingen dat zelfs een pandemie ze er niet van kan weerhouden. Bovendien zijn installateurs behoorlijk geïnteresseerd om training en certificering van fabrikanten te ontvangen, en zijn ze ondanks hun volle agenda bereid daar hun kostbare tijd in te investeren.

Dit biedt kansen voor fabrikanten om te voorzien in de trainingsbehoefte van installateurs, en door training en certificering klantloyaliteit, merkbeeld en merkwaarde te verbeteren. Ondanks dat installateurs bereid zijn tijd te investeren in deze trainingen, wordt hun tijd steeds schaarser. Soms is er geen tijd over voor training in hun volle agenda’s, wat betekend dat fabrikanten goed moeten overwegen wanneer ze training aanbieden. In eerder onderzoek onder w-installateurs zagen we bijvoorbeeld dat hun agenda in de herfst zo druk is dat er in dat seizoen geen tijd over is voor training.

Het is dus belangrijk om te weten in welke periode e-installateurs het liefst training volgen. Dat hebben we installateurs uit zeven Europese landen gevraagd voor het training-gerelateerde Q2 2021 rapport van de European Electrical Installation Monitor van USP Marketing Consultancy. 

 

De winter is de tijd voor training

 

 

Het bovenstaande laat een duidelijke voorkeur voor het volgen training in de winter zien. Daar moet wel bij gezegd worden dat hier de percentages installateurs die geen voorkeur hebben voor een bepaalde maand of seizoen niet vermeld zijn. Desalniettemin laten zelfs resultaten uit landen waar de voorkeur niet zo sterk is, zoals Spanje of het Verenigd Koninkrijk, nog steeds zien dat de winter toch meer de voorkeur heeft dan de andere seizoenen.     

De zomer niet zozeer

Zoals we gezien hebben bij de w-installateurs, is het net zo belangrijk om te weten wanneer ze geen training willen volgen als wanneer ze daar juist wel tijd voor hebben. Terwijl w-installateurs in de herfst geen tijd hebben voor training door een grote piek in hun klussen, lijkt het er op dat voor de e-installateurs de zomer geen goede tijd is voor training. Hoewel er flinke verschillen zijn tussen landen, zijn de maanden mei, juni, juli en augustus duidelijk niet geschikt voor training voor e-installateurs.

De reden is niet zo duidelijk als bij w-installateurs, die na de zomer erg druk zijn omdat hun klanten hun systemen winterklaar willen maken. Desalniettemin is een plausibele reden voor de afkeer van e-installateurs voor training in de zomermaanden dat ook zij een zomervakantie willen en dat ze de tijd daarvoor vaak erg druk zijn met het afronden van klussen voor ze aan die vakantie kunnen beginnen.

Ongeacht de reden laat het bovenstaande duidelijk zien dat het aanbieden van training aan e-installateurs meer succesvol zal zijn in de winter dan in de zomer. Om de kans op succes verder te vergroten is het zinvol om de trainingsvoorkeuren van e-installateurs in meer detail te kennen, waarvoor we u verwijzen naar het Q2 2021 rapport van de European Electrical Installation Monitor van USP Marketing Consultancy.