Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Jongeren leren en ontwikkelen graag meer doe-het-zelf (DIY) vaardigheden

Als het gaat om het doen van home improvement klussen, dan zien we dat de oudere generatie over meer ervaring beschikt dan de jongere generaties. Daarnaast laat de oudere generatie meer bereidheid zien om klussen zelf te doen. Om het niveau van decoratie en renovatie in deze sector bij te houden, moeten nieuwe generaties geïnteresseerd en bereid zijn om ook doe-het-zelfvaardigheden te leren. Dit is belangrijk voor zowel de retailers en de fabrikanten van de doe-het-zelf producten. Wanneer consumenten de home improvement klussen zelf uit (kunnen) voeren, dan is het inhuren van een professional niet nodig. In deze situatie, waar een professional niet nodig is, blijft er meer geld over om te investeren in home improvement. Het interesseren van de jongere generatie om doe-het-zelf klussen zelf te doen en de vaardigheden te ontwikkelen is dus van groot belang voor DIY-retailers en fabrikanten.

Het  geven van onderwijs over doe-het-zelfklussen lijkt de doelgroep in zekere mate te interesseren. Uit onze recente enquête blijkt dat de jongeren (18-34 jaar) zeer geïnteresseerd zijn in het leren van deze doe-het-zelfvaardigheden. Deze interesse biedt kansen voor de doe-het-zelfsector, mits de kennis via meerdere kanalen beschikbaar zal zijn. Dit zijn enkele van de resultaten van het rapport European Home Improvement Monitor Q4 2018, waarin wordt ingezoomd op "Doe-het-zelf versus Doe-het-voor-mij". De resultaten zijn gebaseerd op 6.282 online interviews met consumenten in elf Europese landen.

Grote interesse in het leren van doe-het-zelfvaardigheden onder jongeren

De Europese doe-het-zelfconsumenten hebben duidelijk belang bij het leren van meer doe-het-zelfvaardigheden. Van de jongeren (18-34 jaar) die over het algemeen de starters op de woningmarkt zijn, staat 85% open voor het leren van meer doe-het-zelfvaardigheden. De helft van deze groep is geïnteresseerd in het algemeen, terwijl de andere helft alleen geïnteresseerd is wanneer het voor hen relevant is. Als we deze percentages vergelijken met de oudere generatie, dan zien we duidelijk verschillen. Onder de 55+ groep is meer dan een derde helemaal niet geïnteresseerd. Bovendien is er binnen de groep jongeren net zo veel interesse onder mannen en vrouwen bij het leren van de doe-het-zelfvaardigheden. Hoewel hun interesses op hetzelfde niveau zijn, verschillen ze in het soort vaardigheden dat ze willen leren. De mannen zijn relatief meer geïnteresseerd in het leren over constructieve doe-het-zelf taken, terwijl de vrouwen zijn zeer geïnteresseerd in het leren van meer decoratieve vaardigheden.

 

Leer vaardigheden via meerdere kanalen

Om deze vaardigheden te instrueren, worden meerdere kanalen vereist. Inzoomend op de jongeren zien we dat de voorkeur ligt bij online video’s, persoonlijke hulp van familie, het lezen van artikelen en het bijwonen van workshops. Deze informatiekanalen spreken de jongere generatie het meeste aan. Dit vertelt dus aan de doe-het-zelf retailers en fabrikanten dat ze hun inhoud via meerdere kanalen moeten aanbieden. Het voordeel is dat andere leeftijdsgroepen vergelijkbare voorkeuren hebben als het gaat om het leren van doe-het-zelfvaardigheden. Net als bij de jongeren worden de online video's het meest genoemd onder de 55+ leeftijdsgroep.

Conclusie

Als gevolg van de vergrijzing van de bevolking in Europa, zal het aantal klussen waarin een professional word betrokken in de home improvement, toenemen. Om huisverbetering voor de algemene consument betaalbaar te houden, is het belangrijk dat de jongere generaties de klussen van de home improvement zelf zullen uitvoeren. Daarom is het van cruciaal belang dat zij op de juiste manier worden gesteund. Er is zeker een grote belangstelling onder de consument om deze vaardigheden te leren. De uitdaging is om de consumenten de inhoud te bieden die ze nodig hebben in verschillende formaten en via meerdere kanalen. De doe-het-zelfretailers en fabrikanten die deze content aan de consument kunnen aanbieden, zullen hun customer journey in de inkoop- en installatiefase aanboren. Het aanbieden van deze inhoud moet leiden tot meer verkoopkansen.

Over de European Home Improvement Monitor

De European Home Improvement Monitor is een studie van USP Marketing Consultancy, die 26.400 consumenten op het gebied van home improvement in elf Europese landen (Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Polen, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk) ondervroeg. Elk kwartaal wordt telkens een rapport gepubliceerd met een ander thema. Thema's als Segmentatie van consumenten, Online Aankopen, Love Brands en Meerjarige ontwikkelingen zijn daar voorbeelden van. Het rapport geeft inzicht in belangrijke inzichten zoals DIY vs. DIFM, het aandeel van online aankopen per productcategorie en een specifieke productcategorie.

Over USP Marketing ConsultancyUSP Marketing Consultancy is een toonaangevend internationaal marktonderzoeksbureau dat zich al meer dan 25 jaar heeft gespecialiseerd in de bouw-, installatie- en doe-het-zelfsector. USP Marketing Consultancy werkt voor internationaal gerenommeerde bedrijven, zoals AkzoNobel, Philips, Grohe, Forbo, etc. Onze klanten hebben vaak pan-Europese vragen over hun naamsbekendheid, customer journeys, marktkansen, e-commerce trends en andere onderzoek behoeften. USP Marketing Consultancy levert de inzichten om beslissingen te nemen en treedt op als marketingadviseur voor haar klanten.