Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Laatste trends en ontwikkelingen volgens de Europese bouw- en installatiefabrikanten

Wilt u weten wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn in de Europese bouw- en installatiesector? Lees in dit artikel de resultaten uit 2017 en hoe u gratis de resultaten van 2018 kunt ontvangen.

Vorig jaar zag de helft van alle Europese fabrikanten van bouw-, DHZ- en installatiematerialen hun omzet met minimaal 5% stijgen. Dit is veelbelovend, zeker gezien de recente crisis. Het zijn met name de fabrikanten uit de installatie- en afbouwsector die een forse stijging zagen. Ruwbouwfabrikanten blijven iets achter, maar dat valt te verklaren. Deze fabrikanten zijn sterker afhankelijk van de nieuwbouwsector, die meer tijd nodig heeft om te herstellen dan de onderhouds- en renovatiesector. Desalniettemin waren alle verwachtingen voor 2018 zeer positief.

marketeers uit deze sector hadden het afgelopen jaar ook meer geld om uit te geven, dankzij een ‘dubbel-positief effect’. Niet alleen ging hun marketingbudget omhoog als gevolg van de toegenomen omzet, het budget werd ook groter doordat het aandeel ‘marketingbudget als percentage van de omzet’ steeg. Hoewel het gros van het budget nog steeds B-to-B gerelateerd is, is de verwachting wel dat in de komende jaren het aandeel van B-to-C zal stijgen. 

Trends die door architecten en installateurs worden waargenomen, zoals arbeidstekorten, E-commerce en duurzaamheid, staan ook in het middelpunt van de belangstelling van fabrikanten,. Daarnaast geven de fabrikanten ook extra aandacht aan het ontwikkelen van nieuwe producten of zelfs totaaloplossingen. Om dit te kunnen realiseren, zijn ze ook op zoek naar samenwerkingen binnen de gehele bouwkolom of waardeketen.

Dit jaar onderzoeken we, naast de eerdergenoemde trends, ook de ontwikkelingen binnen de sector aangaande het gebruik van Internet of Things en de veranderende rollen in het beslissingsproces. Wilt u het volledige rapport uit 2017 lezen en het nieuwe rapport - welke in het eerste kwartaal van dit jaar zal verschijnen - gratis ontvangen, neem dan deel aan de 2018 editie van de European Manufacturers Insights Monitor. 

http://www.usp-survey.com/EMM.htm