Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Loyaliteit naar groothandel grootste barrière als het gaat om rechtstreeks kopen bij de fabrikant.

Bijna de helft van de Europese installateurs koopt in zekere mate rechtstreeks bij fabrikanten. Prijsbewijzen om de belangrijkste drijfveer in elk land te zijn, terwijl loyaliteit naar het groothandelskanaal een belangrijke barrière is om dit te doen. De nieuwste editie van de European Electrical Installation Monitor is nu beschikbaar. In dit rapport geeft USP Marketing Consultancy volledige inzichten in het (toekomstige) gebruik van en de houding van elektrische installateurs ten opzichte van het rechtstreeks kopen van fabrikanten. Het onderzoek, dat 7 Europese landen omvat (Duitsland, Frankrijk, VK, Spanje, Polen, Nederland en België) is gebaseerd op 1.075 telefonische interviews met installateurs.

Installateurs kopen rechtstreeks bij fabrikanten voornamelijk vanwege de prijs

In alle Europese landen noemen installateurs een betere prijs en een beter aanbod om de belangrijkste redenen te zijn om rechtstreeks bij fabrikanten te kopen. 

Kijkend naar de barrières voor het kopen direct bij de fabrikant, zijn er verschillen per land. In het Verenigd Koninkrijk, België en Nederland is langzame/inflexibele levering de belangrijkste barrière. In Duitsland, Polen en Spanje heerst een andere barrière, namelijk het feit dat het vaak niet mogelijk is om rechtstreeks te kopen, vanwege de drierichtings-distributiebenadering waarin de groothandelaar een belangrijke rol speelt. Bovendien vormen in Frankrijk betere groothandelsprijzen/aanbiedingen de grootste bedreiging.

Installateurs die NIET rechtstreeks van fabrikanten kopen vermelden loyaliteit aan groothandel als reden

Loyaliteit ten opzichte van de groothandel lijkt de belangrijkste reden voor elektrische installateurs niet om rechtstreeks te kopen van fabrikanten. Niettemin, deze installateurs zien betere prijzen / aanbiedingen als een potentieel voordeel van het bestellen rechtstreeks bij fabrikanten.