Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Slechts kwart bedrijven in bouwsector handhaaft bouwvak nog volledig

Rotterdam, 29 juli 2015 ��Op 20 juli is de bouwvak van start gegaan in Noord-Nederland, gevolgd door Midden-Nederland op 27 juli. Bouwbedrijven in Zuid-Nederland sluiten tenslotte hun deuren voor drie weken vanaf 3 augustus 2015. Vergeleken met 2013 sluiten echter steeds minder bedrijven volledig tijdens de bouwvak. Bijna de helft van de bedrijven is tegenwoordig bereikbaar in de bouwvak en werkt door, in 2013 was dit nog maar een kwart. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy.?

Steeds meer bedrijven werken door tijdens de zomerperiode

Ondanks dat de offici�le bouwvak midden jaren �80 is afgeschaft hield het merendeel van de bedrijven in de bouwsector de bouwvak tot twee jaar geleden (grotendeels) in ere. Waar in 2013 de helft van bedrijven in de bouwsector zich hield aan de bouwvakperiode, is dat nu nog maar 28%. Daarnaast geeft bijna een kwart aan dat zij hun deuren sluiten, maar dat er altijd een aantal collega�s aan het werk zijn. Steeds vaker werken bedrijven dus door tijdens de vakantieperiode. De belangrijkste reden om door te werken is omdat het werk dit vereist en omdat de bouwvak volgens hen een achterhaald principe is terwijl tegenwoordig juist meer flexibiliteit vereist is.

Lang niet alle bedrijven staan negatief tegenover de bouwvak

Ondanks dat steeds minder bedrijven de bouwvak in stand houden, staan bedrijven niet negatief tegenover het concept. Ongeveer de helft vindt dat de bouwvak gehandhaafd moet worden, aangezien dit er voor zorgt dat projecten weer volledig opgestart kunnen worden zodra iedereen terug is, en dat er altijd een volledige bezetting is binnen het bedrijf zodat problemen met de planning voorkomen kunnen worden. Slechts een kwart van de bouwbedrijven vindt dat de bouwvak afgeschaft moet worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

USP Marketing Consultancy, Business Unit Construction Jeannette van der Rhee Telefoon: 010-2066900 E-mail: vanderRhee@usp-mc.nl