Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Vastgoedmonitor: Digitale datastrategie onmisbaar voor succesvolle vastgoedstrategie

Welke rol speelt big data analyse binnen de digitale datastrategie van vastgoed professionals? En is het kennisniveau van professionals voldoende om deze digitale datastrategie goed in te richten en te gebruiken? USP en Vastgoedmarkt vroegen het diverse partijen via de maandelijkse Vastgoedmonitor.

Het merendeel van de vastgoedprofessionals is het eens met de stelling dat een digitale datastrategie onmisbaar is voor een succesvolle vastgoedstrategie (59%), slechts 6% is het oneens met deze stelling. Men zegt dat data noodzakelijk is om de performance van vastgoed te kunnen meten en verbeteren.

Big data analyse als onderdeel van de digitale datastrategie wordt dan ook als een belangrijk middel gezien om meer inzicht te krijgen op de onderlinge afhankelijkheid van gebouw, installaties en gebruikersgedrag op de gebouw- en installatieprestaties in de praktijk en de echte value drivers.

Garbage in garbage out

Wel worden kanttekeningen gezet bij de kwaliteit van de input van datasystemen. Is deze actueel en juist? De controle hiervan is een belangrijk punt. Daarnaast moet er natuurlijk voldoende kennis zijn van de input om uiteindelijk de output ook op waarde te kunnen schatten en op de juiste manier te kunnen gebruiken. Van de ondervraagde vastgoedprofessionals is 39% het eens met de stelling dat het kennisniveau in de sector nog onvoldoende is hiervoor, 13% is het oneens met deze stelling. Ontwikkelaars en corporaties zijn hierbij wat negatiever dan beleggers.

Klik hier voor meer informatie over de Vastgoedmonitor of het bestellen van het meest recente trendrapport.