Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Vastgoedmonitor: Gaan beleggers hun pijlen richten op regio’s buiten de randstad?

De prijzen voor huurwoningen in de Randstad blijven hoog. Bouwgrond en vastgoed zijn in het westen van Nederland bijna onbetaalbaar geworden. Met het nieuwe werken is wonen dichtbij werk minder noodzakelijk geworden. Is het voor beleggers dus een slim idee om juist buiten de Randstad te gaan investeren? USP en Vastgoedmarkt vroegen het diverse partijen via de maandelijkse Vastgoedmonitor.

“Huurwoningen in de Randstad zijn nu zo duur, dat beleggers beter hun pijlen kunnen richten op andere regio’s.”

Van alle partijen actief in vastgoed zegt 41% het (zeer) eens te zijn met deze stelling. Door te investeren in andere regio’s dan de Randstad wordt het wonen buiten de Randstad aantrekkelijker zeggen deze partijen. Ook wordt genoemd dat investeringen buiten de Randstad stabieler zijn en dat door te investeren buiten de Randstad de druk in de Randstad niet nog verder wordt opgevoerd.

Ongeveer een kwart van de deelnemers zegt het (zeer) oneens te zijn met deze stelling (26%). Zij zeggen dat juist in de Randstad beleggers nodig zijn om het grote woningtekort op te lossen en dat de vraag in de Randstad ook in de toekomst groot zal blijven. Ook zijn er partijen die vrezen dat bij meer interesse van beleggers in andere regio’s de huurprijzen ook daar worden opgedreven, terwijl ze daar ook al onder druk staan.  Met name  corporaties en overheden zijn het vaker oneens met deze stelling. Zij zien duidelijk meer nadelen dan voordelen en zijn bang dat als beleggers hun aandacht verschuiven naar buiten de Randstad het woningtekort daar nog niet opgelost zal worden. 

Klik hier voor meer informatie over de Vastgoedmonitor of het bestellen van het meest recente trendrapport.