Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Verduurzamen woningbouw topprioriteit, productie op tweede plaats

In de Nationale woonagenda is vastgelegd dat er de komende jaren versneld meer woningen worden gebouwd. De Minister van Binnenlandse Zaken Ollongren geeft aan dat er tot 2025 per jaar 75.000 woningen bij moeten komen om te kunnen voldoen aan de vraag vanuit de markt. USP heeft samen met ROm/Stadszaken.nl en de Praktijkleerstoel Gebiedsontwikkeling TU Delft de woningbouwprofessional en de woonconsument gevraagd hoe zij tegen deze opgave aan kijken. Is het bouwtempo belangrijker dan verduurzamen? Belemmeren duurzaamheidseisen het bouwtempo?

Op deze en nog veel meer vragen geeft USP antwoord in het rapport ‘Woningbouw verduurzamen of versnellen? ’. Vraag het rapport nu kosteloos hier aan. 

USP Marketing Consultancy heeft in samenwerking met ROm/Stadszaken.nl en Praktijkleerstoel Gebiedsontwikkeling TU Delft onderzoek gedaan naar de mening van professionals en woonconsumenten over actuele thema’s binnen wonen en bouwen, zoals duurzaamheid, bouwtempo, woonbehoefte, aanbesteden en woonruimteverdeling. De eerste conclusie: professionals vinden het bouwtempo belangrijk, maar het verduurzamen nog belangrijker.

In de vakwereld is de vragenlijst uitgezet onder gemeenten, corporaties, ontwikkelaars, adviseurs en overige overheden. In totaal hebben 330 professionals deelgenomen aan het onderzoek. Het onderzoek is ook uitgezet onder woonconsumenten. In totaal hebben 507 woningbezitters, 355 sociale huurders en 200 vrije sector huurders hun mening gegeven.

Nieuwsgierig naar de standpunten van gemeenten, corporaties en ontwikkelaars? En benieuwd hoe woonconsumenten tegen deze thema’s aankijken? In de rapportage ‘Woningbouw verduurzamen of versnellen?’ worden alle resultaten van het onderzoek aan u gepresenteerd. Klik hierom het onderzoeksrapport kosteloos aan te vragen.