Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Wilt u alles weten over de ontwikkelingen m.b.t. de Duitse bouw- en installatiesector?

Bijvoorbeeld wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van de woning- en utiliteitsbouwproductie? Wat de stand van zaken is aangaande technische ontwikkelingen binnen de bouw (BIM, Smart Home of gebruik duurzame energie) of hoe het beslissingsproces verloopt bij particuliere opdrachtgevers? Hoe uw Duitse collega�s marketing inzetten? Al deze en nog meer onderwerpen zijn onderzocht door BauInfoConsult en samengebracht in het rapport �Jahresanalyse 2015/2016 Deutschland�. BauInfoConsult is een zusteronderneming van USP en is actief in de Duitstalige landen. In dit artikel wordt een klein voorproefje gegeven van het rapport, alsmede een verwijzing naar meer informatie.

Het aantal vergunningen voor nieuwbouwwoningen vertoont de laatste vijf jaar een stijgende lijn in Duitsland. Dit duidt op een stabiele en substanti�le groei en wordt nog eens bevestigd door de laatste voorspellingen van het Duitse onderzoeksbureau BauInfoConsult. Het aantal gereedgemelde woningen zal in 2015 en 2016 naar verwachting verder toenemen, in het bijzonder in het segment meergezinswoningen. Dit segment is een belangrijke aanjager voor heel Duitsland. Vanuit een regionaal perspectief ziet BauInfoConsult dat ��n- en tweegezinswoningen floreren in het zuiden en westen. Daarentegen stevenen een aantal regio�s in het noorden af op een korte termijn groei.

Het volledige rapport aangaande de trends en ontwikkelingen in de Duitse bouw- en installatiesector, alsmede de marketing trends is te bestellen bij BauInfoConsult (� 595). Wilt u meer informatie of wilt u het rapport bestellen? Dat kan via de volgende website of door contact op te nemen met Christian Packwitz (+49 211 30155912 of packwitz@bauinfoconsult.de).

Het rapport is in het Duits geschreven, maar er is ook een Engelse managementsamenvatting verkrijgbaar. Daarnaast zijn alle figuren en tabellen binnenkort in het Engels beschikbaar.