Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Zomerse klussen doen we vooral zelf maar jongeren niet handig genoeg om zelf te klussen

Rotterdam, 28 juli 2015

�-? Deze zomer zullen er weer veel klussen worden gedaan in en rond de woning. Het zomerse weer leent zich met name goed voor buitenklussen zoals schilderwerk en werkzaamheden in de tuin. Het grootste gedeelte van de klussen wordt door consumenten zelf uitgevoerd, maar er blijven genoeg klussen over waarvoor een professional wordt ingehuurd. Opmerkelijk is dat voornamelijk jongeren en ouderen een professional inschakelen om de klussen uit te voeren. Dit blijkt uit het WoonOmnibus onderzoek van USP Marketing Consultancy dat begin juli is uitgevoerd onder ruim 500 consumenten.

Deze zomer zijn veel Nederlanders aan het klussen

Bijna een derde van de Nederlandse consumenten is van plan om deze zomer klussen uit te voeren in of rond het huis. Tweederde gaat niet klussen, meestal omdat dit op het moment niet nodig is. Anderen geven� aan dat er op het moment geen geld voor is, terwijl er ook mensen zijn die de zomer geen goede periode vinden om te klussen. De meeste mensen die wel gaan klussen doen de klussen zelf, maar er kan ook een professional ingeschakeld worden. Iets meer dan een kwart van de consumenten kiest hiervoor.

Jongeren niet handig genoeg om zelf te klussen

Redenen om niet zelf te klussen, maar dit uit te besteden, zijn meestal dat men over te weinig klusvaardigheden beschikt. �Eerder onderzoek liet zien dat jongeren (tot 35 jaar) minder klusvaardigheden hebben dan de oudere groepen. Echter is ook het bedrag dat jongeren te besteden hebben aan een klus vaak lager. Dit gebrek aan geld zou ervoor kunnen zorgen dat iemand toch zelf gaat klussen. Om die reden zou je kunnen verwachten dat jongeren meer klussen zelf uitvoeren, maar dit blijkt in vergelijking met de groep 35-55 jaar dus niet het geval.

Juist de groep van 35-55 jaar kiest er vaker voor om zelf te klussen. Als ze er toch voor kiezen om een professional in te huren, doen ze dit relatief vaak (21%) omdat ze er zelf geen tijd voor hebben. Jongeren vinden zichzelf niet handig genoeg (56%) of denken dat het resultaat mooier is als iemand anders de klus uitvoert (44%). Ouderen geven dit ook aan als redenen (respectievelijk 28% en 36%). Daarnaast geven de ouderen ook aan dat ze fysiek niet in staat zijn om de klus zelf uit te voeren (31%). Hierdoor is deze groep relatief vaak genoodzaakt om een professional in te schakelen voor de klussen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

USP Marketing Consultancy, Business Unit DHZ, Woninginrichting en Tuin Reinier Zuydgeest T: 010-2066900 E: zuydgeest@usp-mc.nl